O klubu...

Konjički klub Appaloosa je novonastao klub izrastao iz ljubavi osnivača prema Appaloosa konjima. Smješteni smo u Petruševcu, koji je zbog neposredne blizine Domovinskog mosta dostupan iz svih smjerova.

 

Cilj nam je ljudima približiti ove mirne konje, i kod nas ne tako popularno, western jahanje. Odvojenost od centra grada pruža nam priliku za odlična terenska jahanja i bijeg od svakodnevnog stresa. Kilometri pogodnog terena uz rijeku Savu i jezera Savice pružaju jahačima uživanje u miru, prirodi i zelenilu.

 

Za one manje iskusne nudimo i početnu školu jahanja u manježu, uz nadzor iskusnih instruktora. Za malu djecu tu je i mirna šetnja na konjima.

 

Također u suradnji s Gradom Zagrebom, ministarstvima kao i EU, provodimo projekte jahanja za djecu i mlade u riziku od socijalne isklučenosti, programe terapijskog jahanja, kao i niz drugih aktivnosti vezanih uz poboljšanje kvalitete života.

 

Filozofija kluba nije stvaranje sportaša, nego jahanje s užitkom, sukladno s vlastitim mogućnostima.

 

Tendencija kluba je proširenje kapaciteta i izmještanje na drugu lokaciju, što bi doprinijelo kvalitetnijem radu kako s konjima tako i s članovima, korisnicima projekata i svima koji dolaze u klub.